Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csipke

2013.02.06

Sikerült annyi lelki erőt gyűjtenem, hogy megírjam a kis Csipke történetét...

Csipke egy gyepmesteri telepről érkezett, ahol parvo járvány tombol. Neki és egy testvérkéjének szerencséje volt, mert mindösszesen néhány órát töltöttek csak a telepen. Testvére egy másik szervezethez, az kis Csipke pedig hozzám jött. A szaga leírhatatlan volt, ilyen büdös kis vakarccsal nem találkoztam. Többszöri csutakolás kellett, mire meg lehetett mellette maradni. A nagy bunda alatt zörögtek a kis csontjai.

cimg0158.jpg

Nem tudom mit élhetett át, milyen élete lehetett a sitt előtt, de minden megpróbáltatás ellenére életem legelképesztőbb kiskutyájával hozott össze sors. Intelligenciája messze meghaladta kortársaiét, és mindezek mellett teljesen jól szocializált, könnyen alkalmazkodó, simulékony kiskutyát ismerhettem meg benne. A szobatisztasága elképesztő ütemben fejlődött, és soha semmit nem tett tönkre a nálunk töltött egy hónap alatt. Az éjszakákat első perctől kezdve csendben átaludta. A többi kutyától nem félt, mindenkihez barátságosan közelített, mindig tudta hol a határ, sohasem volt követelőző, vagy durva. Még most is cseng a fülemben az az édes kis hangja, amit játék közben hallatott: az a vonyításba átmenő, csipogós vaú.

csipke86.jpg

cimg0519.jpg

cimg0581.jpg

Egy hónap után álom gazdik jelentkeztek érte. Fájó volt a búcsú, de tudtam jó kezekbe kerül.

cimg0784.jpg

Már másnap jöttek is a csadás gazdis képek. Minden olyan szép volt.

Ám egy hét után jött a sokkoló hír. Egy séta alkalmával kiugrott egy nagytestű kutyus egy kertes ház udvarából, és megroppantotta ennek a törékeny kicsi kutyának a gerincét. Hiába az orvos, hiába a gyorsaság, Csipkét el kellett engedni.

Magával vitte sok ember szívének egy darabkáját. Ez a mondat a gazditól származik, és azt hiszem mindent elmond a kis Csipkéről, és hogy micsoda szeretet lakozott benne: "Az úton a kórház felé még kislányom kezébe harapott kedvességből. Még a nagy fájdalmában is azzal foglalkozott, hogyan tudná kimutatni a szeretetét."

Hiszem, hogy célja volt az életének, és célja a halálának. De az is lehet, hogy Isten véletlenül leküldte ide az egyik angyalkáját, és mikor rájött tévedésére gyorsan visszavette maga mellé.

rip-csipke.jpg

"Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod veszteség volt és pusztulás, fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni. Csak most kezdek rádöbbenni, hogy az életed ajándék volt, s egyre erősödő szeretet maradt utána."